Wat is rubber

Rubber, beter bekend in de volksmond als caoutchouc, is een  harsachtige substantie die getypeerd wordt door zijn flexibele en elastische kenmerken.

Caoutchouc of rubber werd in de 15e eeuw ontdekt en werd door de inheemse bevolking van Haïti spelend gebruikt als stuiterende ballen. De materie van deze ballen werd door de inboorlingen benoemd als Ca-Hu-Chu ( wenend hout). Caoutchouc/rubber wordt sinds zijn ontdekking gewonnen uit het sap van bomen (bv. Hevea boom).

Rubber heeft de capaciteit om onder sterke belasting, snel terug te komen naar BIJNA zijn originele vorm, indien de belasting wordt verwijderd.

Aangezien rubber heel vaak gebruikt wordt als essentieel onderdeel van een eindproduct moeten we rekening houden dat het gevoelig reageert op ozon, licht, koude, warmte, chemicaliën, enz. . Afhankelijk van de toepassing is het dus erg belangrijk dat de klant de correcte rubber ontvangt.

Deze eeuwenoude grondstof is een noodzakelijk materiaal bij vele producten denken we maar aan ballonnen, kauwgum, autobanden, basketballen, golfballen, squashballen, kabels, profielen, schoenzolen, atletiekbanen, handschoenen, bedden tapijtruggen, transportbanden …

Tenax RUBBER

Meiboomstraat 14
8830 Hooglede
West-Vlaanderen

info@tenax.be

T +32(0)51/22.33.57

F +32(0)51/22.81.94
BTW BE 0698.931.817

Sitemap

Rubberproducent voor maatwerk en standaardproducten: rubber matten, compounds, rubber profielen, maatwerk, vormstukken ...

Wij produceren rubber compounds op maat en verwerken rubber tot eindproducten.

Meer dan 70 jaar ervaring, steeds met een hoge kwaliteit, snelle levering en correct prijs.